Етнографският музей в Пловдив вече има нова сграда на Съборна“ 22,

...
</TD
>Етнографският музей в Пловдив вече има нова сграда на Съборна“ 22,
Коментари Харесай

Отварят уникален за Европа музей в Пловдив

Етнографският музей в Пловдив към този момент има нова постройка на " Съборна “ 22, заяви за Plovdiv24.bg  , заместник-кмет " Култура, археология и туризъм “ на община Пловдив.

Преди седмица НИНКН съгласува плана за ремонт и реорганизация на постройката, която е била хостел, заяви Панов.

" В тази постройка ще има нова експозиция. С това ние ще изпълним завета на един от огромните пловдивчани Димитър Добрев, който за съжаление ни напусна. Благодарение на него ние ще имаме една впечатляваща колекция от ютии. Това ще бъде нещо неповторимо за района и изобщо за района на Югоизточна Европа. Това е една филибелийска активност, която той е направил. Благодарение на него, единствено тук, и във Франция, ще има подобен Музей на ютията и той ще бъде под ръководството на Етнографския музей ", добави.

Тази година по стратегия " Културно предприемачество, завещание и съдействие ", или Норвежката стратегия, Пловдив завоюва план за близо 800 000 лв..

" Това е план, с който всички музеи, плюс библиотека и ГХГ, ще добавят по още едно прекарване към своите експозиции благодарение на едно единно приложение. С помощта на добавената реалност артефактите вътре в музеите ще оживяват като се употребява таблета и телефона. Самите гости ще играят разнообразни игри, ще има задачи и провокации, които ще карат всеки един клиент да обиколи като влезе, да завоюва играта, тъй като ще бъде превзет от тази добавена действителност и в следствие ще ги посети тези музеи и старинни къщи ", изясни още зам.-кметът.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР